Кръгла нула за Левски и в Стара Загора

Скандално съдийство помогна на Верея да нанесе първа загуба на "сините"

OFFNews 05 август 2017 в 20:39 1826 0

Левски загуби от Верея с 0:2 в мач от четвъртия кръг на Първа професионална лига. Слаба, безидейна игра на "сините" и скандално съдийсто белязаха двубоя на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.

Пред погледа на собственика на столичани Спас Русев, който пристигна на стадиона в Стара Загора с личния си автомобил, Верея нанесе първа загуба на Левски в първенството.

Кошмарът за "сините" започна още в 3-ата минута. След като домакините поведоха в резултата при наглед спокойното начало на двубоя. Играчите на Левски допуснаха страховита грешка в отбрана, която им коства скъпо.

Мики Орачев не прецени подаване към Фенуш, който продължи към свой съотборник на дузпата. Опит да изчисти коженото кълбо направи Димитър Пиргов, но вместо да внесе спокойствие, той подари топката за дебнещия Георги Андонов. От добрата позиция ветеранът не сгреши и препарира Митрев с шут в горния десен ъгъл. 

Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като при подаването на Мехди Фенуш с глава към Елиаш бразилецът бе в положение на засада.

В 29-ата минута доведе до втори гол във вратата на Митрев. Бенгюзов направи двойно подаване с Елиаш, след което с техничен удар по земя в долния десен ъгъл матира Митрев за 2:0. При атаката централните защитници на Левски отново не бяха ориентирани.

Десет минути по-късно чист гол бе отменен на Димитър Пиргов заради несъществуваща засада. Централният бранител прати топката в мрежата.

Преди това Георги Аргилашки с отличен рефлекс изби удар на Прохазка в горната греда, а бранителят бе най-бърз и реализира, но попадението му отменено несправедливо, тъй като бе покрит от защитата.

През второто полувреме Левски започна амбицирано. Столичани натикаха своя опонент дълбоко в неговото наказателно поле, но въпреки това сериозните положения пред вратата на домакините продължаваха да липсват.

В 62-ата минута Габриел Обертан се справи с Костадин Слаев по крилото и отправи прострелен пас, успореден на голлинията. За негово съжаление, Сержиу Буш и Антонио Вутов не съумяха да засекат топката.

Безсилието на Левски се олицетвори по най-добрия начин в 82-ата минута, когато грешникът в днешната среща - Димитър Пиргов фаулира откъсващия се Меди Фенуш и моментално видя червения цвят на картона.

След този мач Левски се намира на 9-ата позиция в класирането с актив от 4 точки, а от понеделник погледите и надеждите за нещо по-добро ще са насочени към новия треньор Делио Роси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови