Копа Америка почна с благословия и рекорд на Меси

Теодор Борисов 21 юни 2024 в 08:35 3423 0

Лионел Меси срещу защитата на Канада

Снимка Getty Images

Дори и без да бележи, Лионел Меси създаде достатъчно главоболия за защитата на Канада

Действащият шампион Аржентина победи Канада с 2:0 в откриващата среща на Копа Америка. На стадион „Мерцедес Бенц арена“ в Атланта в присъствието на президента на ФИФА Джани Инфантино Лионел Меси записа поредния рекорд в славната си кариера.

Бълхата регистрира своя 35-ти мача в първенството на Южна Америка и с това подобри досегашния рекорд на чилиеца Серхио Ливингстън, поставен през 40-те и 50-те години на миналия век.

Отборът на Лионел Скалони доминираше в хода на почти цялата среща и само Меси можеше да запише хеттрик при малко повече късмет при открилите се пред него положения. Самоотвержените намеси на вратаря Максим Крепо успяха да задържат нулевото равенство на почивката, но след паузата играчите на Джеси Марш просто не успяха да издържат.

В 49-ата минута отличен пас на осемкратния носител на „Златната топка“ намери Алексис Макалистър, който бе повален в наказателното поле, но топката се озова в Хулиан Алварес и за играча на Манчестър Сити не бе проблем да открие резултата. 2 минути преди края на редовното време Лаутаро Мартинес оползотвори ново изключително подаване на Меси и оформи крайното 2:0.

„Играем по този начин от много време. Търпеливи сме във владението на топката и макар че понякога ни е трудно да намираме празните пространства не се страхуваме да контролираме събитията, докато ни се отвори възможност за гол“, обясни философията на тима си играчът на Интер Маями.

Срещата бе предшествана от церемонията по откриването, където участие записа колумбийския изпълнител Феид. Неговото изпълнение, както и участието на журналистката Морена Белтран в жребия преди срещата по желание на спонсорите бяха подложени на сериозни критики в социалните мрежи.

Копа Америка 2024 бе открита с бляскава церемония, последвана от благословия от пастори

Отборите в надпреварата пък бяха благословени на испански от пастор Емилио Агуеро и на английски от Кейлъб Мууни. Историята на парагваеца е изключително интересна, тъй като в миналото той е бил професионален състезател по кикбокс с прякор Разрушителя. Част от неговата екипировка е пончо с цветовете на парагвайското знаме и надпис „Воин на Христос“.

В ролята си на пастор Агуеро нееднократно се обявява срещу ЛГБТИ+ общността и абортите, но въпреки това получи възможност да проповядва пред 70 564 зрители в Атланта и още милиони пред екраните.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови