Контролите с руски отбори бъркат в джоба на отбора на Левски

OFFNews 24 януари 2023 в 13:54 1887 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левскарите ще си платят за неизиграните мачове с руски отбори

Уредените и впоследствие отменени контроли с руски отбори от страна на столичния Левски по време на подготвителния лагер в Дубай ще бръкнат сериозно в изтънелия джоб на синия клуб.

Българският тим беше сериозно критикуван от собствените си фенове за уредените проверки с отбори от страната, предизвикала пълномащабна война на европейския континент след нахлуването си в Украйна на 24 февруари м.г.

Клубовете от Русия са отстранени от участие в евротурнирите и има негласно съгласие отбори от Европа да не играят с тях, което беше нарушено от тима от "Герена" с аргумента, че не трябвало да се смесват спорт и политика.

В крайна сметка след натиска от привърженици и острата международна реакция, от Левски отмениха мачовете. "Левскари, ръководството на ПФК Левски взе окончателно решение предвидените контролни срещи със Спартак (Москва) и Урал да не се проведат. Решението за тях бе взето с оглед осигуряване на възможно най-пълноценна подготовка на представителния отбор.

Най-важното за нас обаче остава единството между клуб и привърженици. Левски е единен!", написаха от клуба на официалната си страница.

Руските клубове обаче няма да оставят Левски на мира. И от Спартак, и от Урал, обявиха, че ще искат финансова компенсация. Според запознати в договорите за подобни мачове е записана сума от порядъка на 10 000 долара като неустойка. Не е ясно в конкретния случай колко пари се очакват от Левски, но руснаците ще си ги търсят.

"Те не искаха да играят. Разбира се, ще платят неустойка. Къде ще ходят? Подписахме договор за мача. Очакваме обезщетение от тях", каза президентът на Урал Григорий Иванов пред "Спорт Експрес". "Спартак ще поиска от Левски плащането на неустойка, установена от договора за мача заради отказа на мача", съобщи също така пресслужбата на московския клуб, цитирана от sports.ru.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews