Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Кметът на Братислава: Не разбирам хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2019 в 10:22 753 0

Кметът на Братислава Матуш Вало не скри разочарованието си от снощните ексцесии по улиците на града. Центърът на словашката столица стана арена на сблъсъци между фенове на Левски и привърженици на Краковия и Аякс.

По данни на полицията над 80 футболни запалянковци - сред които и 45 българи - бяха задържани. 

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога!

Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер.

Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно. Държим връзка и с органите на реда в Стария град, за да осигурим почистването и описването на щетите на засегнатите", написа кметът на Братислава в официалния си профил във Фейсбук.

Привържениците на "сините" са в Словакия за гостуването на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Над 500 привържиници на Левски ще подкрепят отбора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови