Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Клубовете и БФС взеха решение първенството да се поднови през май

OFFNews Последна промяна на 23 март 2020 в 13:48 949 1

БФС и клубовете взеха решение за първенството да продължи. Това се случи на спешна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

"Взехме решение първенството да се поднови. Това ще се случи или на 1 май, или на 15 май. Всичко зависи какво ще кажат здравните власти", обяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Малко по-късно от централата обявиха и официално решенията, които са били взети.

"Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол.

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.
Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен", написаха от БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови