Клоп подкрепи санкциите срещу Абрамович, но предупреди, че хората в Челси не носят вина за войната

OFFNews 11 март 2022 в 16:25 3141 0

Британското правителство правилно наложи санкции на Роман Абрамович, но служителите и футболистите на Челси не бива да бъдат потърпевши, заяви мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, цитиран от БТА.

Великобритания обяви тази седмица, че замразява активите на Абрамович и на още шестима руски олигарси заради инвазията в Украйна. Така чисто оперативното функциониране на Челси бе поставено на карта.

"Служителите в Челси не носят вина за тази ситуация. Виновен е само един човек и това е (руският президент) Владимир Путин. Не знам каква е ролята на Роман Абрамович във всичко, но се твърди, че двамата са близки. Именно заради това смятам, че британското правителство е в правото си (да наложи санкции)", заяви Клоп преди мача на Ливърпул срещу Брайтън.

Докато бъдещето на футболистите на Челси продължава да бъде под въпрос, Клоп също си има свои тревоги в Ливърпул. Договорът на Мохамед Салах изтича през следващото лято и мениджърът бе запитан дали има развитие по този въпрос.

"Мо иска да вижда израстване в Ливърпул. Не мисля, че има какво повече да направим, така че решението си е изцяло негово. От моя гледна точка всичко е наред, а и не се е случило нищо съществено. Той нито е подписал, нито е отказал да го направи. Просто чакаме, нямаме бърза работа", каза германецът.

Клоп бе запитан и за впечатленията му от новото попълнение Луиш Диас, който все по-често попада в титулярния състав.

"Той се приспособи изненадващо бързо. Никога не знаеш колко време би отнело подобно нещо след трансфер, но Луиш ме впечатли. Впечатли ме на тренировките и вие виждате същото в мачовете", продължи Клоп.

Ливърпул е в серия от седем поредни победи във Висшата лига и вече е само на шест точки от лидера в класирането Манчестър Сити. "Червените" са и с мач по-малко от миналогодишните шампиони.

"Резултатите са изражение на работата на момчетата в тренировките. Правим всичко по силите ни, но все още не можем да кажем, че това е битка за титлата, тъй като изоставаме. Надявам се да продължим да печелим мачове, пък ще видим", завърши Клоп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови