Китайският футболен балон пред спукване

OFFNews 25 юли 2017 в 16:15 2355 2

Пред спукване е китайският футболен балон, надут през последните няколко години.

Оказва се, че 13 от общо 16-те отбора в елита са пред банкрут и имат задължения към играчите, които привлякоха срещу баснословни суми. Само за сезон 2016/2017 година китайските клубове привлякоха играчи за 542,15 милиона евро.

Продуктът им явно не носи добра печалба. Клубовете имат срок до 15 август да платят и да докажат пред федерацията, че са го сторили, за да получат лиценз за новия сезон.

Сред закъсалите с дългове клубове е и действащият шампион Гуанджоу Евъргранде, както и Шанхай Шенхуа, където рита аржентинската мегазвезда Карлос Тевес.

Представител на държавната агенция по спортните въпроси на Китай разкри, че на три клуба може да бъде забранено да осъществяват трансфери и да се наложи контрол на разходите им.

Мерките трябва да ограничат раздаването на бонуси под масата при подписване на договор и други нарушения.

В Китай игра и българската звезда Валери Божинов, но си тръгна под предлог, че не му е харесала кухнята - само риба и ориз. Явно хитрата лисица Божинов е усетил задаващата се криза и се е измъкнал невредим, за да заиграе на спокойствие в Швейцария.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

2

bls

26.07 2017 в 13:58

Мамка му и Божинката .. тва не го е измислил той - оня велик агент зад него го крепи и съветва, а божигол знае, че няма капацитет и правилно го слушка. Всеки ден по свещичка да му пали за здраве на тоя човек.

12182

1

sawall

25.07 2017 в 17:15

Такова чудо бе бях виждал - Божинов сравнен с хитра лисица...