Китайски милиционер купи Саутхямптън

OFFNews 14 август 2017 в 23:26 2538 2

Саутхямптън обяви сделка с китайския милиардер Джишенг Гао и неговата фамилия. Азиатският магнат преговаря с английския елитен клуб от доста време и вече има сделка.

Досегашният собственик на "светците" Катарина Либхер приветства новите инвеститори.  "Доволна съм да да потвърдя, че сделката с новия партньор приключи", каза дамата, "След интензивна и плодотворна работа с фамилия Гао поемаме по път, който ще донесе радости на нашите фенове", каза пищната дама.

"Днес е стартът на нова глава в историята ни. Господин Гао и неговата дъщеря Нели Гао, с която изградихме близко приятелство, споделят нашите амбиции и ценности".

Всъщност, китайците купуват 80 процента от Саутхямптън, който през последните години продава изключително успешно както свои юноши, така и чужденци, купени сравнително евтино. И Катарина ще вземе солиден кеш, без да споделя нищо за в бъдеще.

Старите и новите собственици запазват изцяло мениджърския екип на директора Ралф Крюгър. Той ще продължи да управлява "светците".

Гао прави своите милиарди от недвижими имоти. Още на 18 години той влиза във въоръжените сили на китайската милиция. Тя го обучава, включително за година и в японски университет. Гао има инвестиции и в китайски спортни клубове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews