Кирил Десподов е Футболист на годината

OFFNews 19 януари 2022 в 20:18 3962 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Кирил Десподов от Лудогорец е Футболист на годината на България за 2021-а година. Той беше избран за победител в анкетата с 203 точки.

Десподов печели 61-ата анкета, но за него това е втори подобен приз. Той вече беше избран за Футболист на годината през 2018-а година, след което последва трансфера му от ЦСКА в италианския Каляри. Към момента 25-годишният Десподов има 26 мача и 3 гола за националния отбор, в три мача е носил и капитанската лента на България.

Второто място е за Мартин Камбуров от Берое със 156 точки, а трети е Георги Йомов от ЦСКА-София със 72.

Петко Христов (Специя, Италия) е на 4-о място, а 5-и е Тодор Неделев от Ботев Пловдив.

112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета "Футболист на годината" и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година.

Топ 10 допълват Георги Костадинов (Арсенал Тула), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Ивайло Чочев (ЦСКА 1948), Мартин Минчев (Спарта Прага), Светослав Вуцов (Славия).

"Много благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Направихте ме невероятно щастлив. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което винаги е зад мен. Искам да благодаря и на всички в Лудогорец, специално на собствениците и на ръководството. Разбира се и на моите колеги. Футболът е феномен, който трябва да радва и обединява хората, заяви Десподов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови