Кипърските медии приеха тежко загубата в София

OFFNews 14 октомври 2018 в 15:36 3009 0

Медиите в Кипър отчетоха, че националният им отбор е показал две лица по време на мача с България. Снощи "лъвовете" стигнаха до победата с 2:1 след обрат в среща от Лига С, Група 3 на Лигата на нациите.

Сайтовете от Острова на Афродита отбелязват, че след силното първо полувреме, кипърските национали са се представили слабо през втората част.

Много от анализаторите съжаляват за пропуска на Пиерос Сотириу в 50-ата минута, когато нападателят на ФК Копенхаген излезе сам срещу Пламен Илиев и стреля над вратата, а можеше да покачи на 2:0.

Ето някои от заглавията в кипърската преса:

Goal.com.cy: Колапс в България след добро начало! Записахме шеста поредна загуба като гост

Shootandgoal.com: Загуба! Нищо ново! Ех, Пиерос, Пиерос, Пиерос

Sport-fm.com.cy: Пореден пропилян шанс за победа

Оmada.reporter.com.cy: Внезапна смърт за десет минути, мечтите ни умряха

24sports.com.cy: Отбор с две лица, така не се постига нищо

Кеrkida.net: Опитахме, поведохме... отново загубихме

Вратарят Константинос Панаги пък призна за известна паника в защитата на Кипър след изравнителния гол на Кирил Десподов.

"Дадохме всичко от себе си. Изпълнихме указанията на треньора, следвахме плана си за мача, но в края си тръгваме с празни ръце. Не мога да кажа, че пресата на българите беше причината за паниката в нашата защита в една част от второто полувреме. Очаквахме, че домакините ще ни натиснат, след като ние поведохме. С

лед изравнителния гол искахме да задържаме топката, но не се получи. Тъжни сме, че не взехме нещо от този мач. Не знам дали пропускът на Пиерос беше решаващ. Той направи добър мач. Може би в ситуацията нямаше късмет, но това може да се случи на всеки", коментира Панаги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови