Кавани донесе победата на Уругвай над шампиона в Копа Америка

OFFNEWS 25 юни 2019 в 07:14 2050 0

С гол на Единсон Кавани в 82-ата минута Уругвай победи шампиона на Копа Америка Чили в последния си мач от група С и завърши като победител в потока.

Чилийците, които си бяха осигурили класирането на 1/4-финалите преди този мач, завършиха втори. В един от най-любопитните епизоди от мача защитникът на Чили Гонсало Яра фаулира нахлул на терена зрител и така помогна на стюардите да си свършат по-бързо работата. В другия мач от групата Еквадор и Япония завършиха 1:1 и така пратиха Парагвай напред като най-добър трети отбор. С изиграването на тези два двубоя станаха ясни четвъртфиналите на турнира, който се провеждах в Бразилия.

Домакинът ще се изправи срещу Парагвай, като двубоят е на 27 юни. Това ще е трета поредна среща между двата отбора във фаза 1/4-финали, като досега неизменно победител е бил отборът на Парагвай.

Ден по-късно са мачовете Венецуела - Аржентина и Колумбия -Чили. Последният полуфиналист ще бъде определен на 29 юни в двубоя между Уругвай и Перу. Според схемата на турнира при успех в своите мачове, Бразилия и Аржентина могат да се сблъскат в полуфинал. Същото се отнася и за Уругвай  и действащият шампион Чили, които играха в груповата фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови