Камата категоричен: Догодина титлата се връща на "Българска армия"!

OFFNews 16 юни 2017 в 23:01 1270 0

Снимка sportal.bg

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков прогнозира категорично в интервю пред колегите от Блиц, че догодина титлата ще се върне на "Българска армия".

Камата обаче посъветва хората от ЦСКА-София да не разчитат само на чужденци, а да заложат повече на български кадри, като даде за пример Барселона, където той премина именно от ЦСКА.

"Аз мисля, че още следващия сезон ЦСКА ще е шампион! Трябва да се работи здраво, за бъде спечелена отново титлата. Ако я караме само на интервюта, няма да стане нищо. Трябва да има и добра политика на клуба. Необходимо е идеите да са ясни. Нека да се вземе пример от Барселона.

Ако мислим да я караме само с чужденци, нищо няма да се получи, защото чужденецът идва и си заминава. Трябва да се разчита на собствени кадри, в тях се крие печалбата. Барса го доказа през годините.

По мое време чужденците бяхме само трима. Ядрото беше от кадри на клуба. И последваха титли в Испания, в Европа и в света. Структурата на един тим не започва от първия му състав, започва отдолу, от школата. Но трябва да имаш професионалисти, а не пълнежи отляво и отдясно на защитата или атаката", казва Камата.

Той коментира и афишираните от Левски амбиции да стане хегемон у нас до три години.

"Да си направят първо кабриото (така наричат останалия без козирка нов сектор на стадион "Георги Аспарухов"), пък тогава да говорят. Те у Сухата река вода нямат, искат футбол да играят. Борката Боримиров е мое, момче, но...", казва по повод "сините" Стоичков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови