Йоаким Льов след поредната издънка: Липсва ни увереност

OFFNews 14 октомври 2018 в 10:39 2701 0

Селекционерът на немския национален отбор Йоаким Льов сподели след ужасяващата загуба от Холандия с 0:3, че на тима липсва увереност.

"Нещата не опират само до това да реализираш положенията си. Играхме добре до първия гол, който получихме. Факт е обаче, че не използвахме шансовете, които създадохме.

Видя се, че след като изостанахме в резултата, ни липсваше увереност, породена от лошите резултати напоследък. Защо не бележим? Трудно е да се отговори на този въпрос. Имахме някои много добри ситуации, които пропуснахме. В последните 10 минути просто се сринахме, което също не бе никак добре", каза Льов.

Кризата в четирикратния световен шампион продължава да се задълбочава. След снощната загуба за първи път в славната си история Германия не успява да вкара гол в 3 поредни официални срещи. Предните бяха с Южна Корея (0:2) на световното и 0:0 с Франция в новия турнир на УЕФА.

За последно германците се разписаха в контролата с Перу (2:1), която се състоя преди месец. Лошата статистика за Маншафта не спира дотук. През календарната 2018 година отборът претърпя пет загуби, с което изравни свой антирекорд от 1956 и 1985 г.

Единствено Льов има повод за радост. На "Йохан Кройф Арена" той изведе Германия за 168-и път, което е абсолютен рекорд. Това обаче едва ли го топли много, защото за последните 12 двубоя Германия има едва 3 победи – над Перу, Швеция, и Саудитска Арабия, всички с по 2:1.

До края на годината Германия ще изиграе още 3 мача. С Франция и "лалетата" от Лигата на нациите, а между тях има проверка с Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews