Изтеглиха жребия за 1/4-финалите в ШЛ и Лига Европа

OFFNews 19 март 2021 в 15:02 4215 0

Финалистите от миналия сезон в Шампионската лига Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен ще спорят в 1/4-финалите на турнира.

Това отреди жребият за тази фаза на надпреварата, който се проведе в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. Другият голям сблъсък ще бъде този между рекордьора по победи Реал Мадрид и Ливърпул. Останалите двойки са

Манчестър Сити - Борусия Дортмунд и Порто - Челси. Първите мачове ще състоят на 6 и 7 април, реваншите - на 13 и 14 април.

Веднага след жребия за 1/4 финалите бе изтеглен и този за полуфиналите:

Байерн Мюнхен или Пари Сен Жермен - Манчестър Сити или Борусия Дортмунд

Реал Мадрид или Ливърпул - Порто или Челси

Финалът ще се проведе в събота, 29 май, на Олимпийския стадион в Истанбул.

Аякс – Рома пък е голямото дерби на 1/4-финалната фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Английските отбори извадиха късмет с приемлив жребий, като Манчестър Юнайтед се изправя срещу дебютанта в тази фаза Гранада, докато Арсенал играе със Славия Прага. „Екзекуторът“ на Тотнъм – Динамо Загреб, посреща Виляреал в последната четвъртфинална двойка.

Първите мачове са на 8 април, а реваншите седмица по-късно. Победителят от Гранада – Манчестър Юнайтед ще играе с Аякс – Рома в единия полуфинал, докато спечелилият двойката Динамо Загреб – Виляреал се изправя срещу Арсенал или Славия Прага. Първите мачове от полуфиналите са насрочени за 29 април, а реваншите на 6 май.

Финалът ще се играе на 26 май в полския град Гданск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews