Избират шеф на БФС на 16 февруари

OFFNews 15 декември 2017 в 15:22 1477 0

Конгресът на БФС, на който ще се проведат и изборите за президент на футболния съюз, ще се състои на 16 февруари 2018 г.

Това стана ясно след последното за годината заседание на Изпълнителния комитет към централата. Вече са утвърдени комисиите за подготовка на конгреса и приемане на документите.

Участие в надпреварата за момента са заявили настоящият шеф на футбола в България - Борислав Михайлов, който изпълнява длъжността от 2005 г. Той беше преизбран през 2009 и 2014 г. и сега ще се бори за четвърти мандат.

Единственият друг кандидат е бившия национален селекционер Любослав Пенев. Ден след конгреса започва и пролетния дял на първенството в Първа лига.

Борислав Михайлов даде скандално изявление след заседанието на Изпълкома.

"ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата за всичко, което съм направил за тях. Така че такива анонимници като Милко и Морко, които дори не са на длъжност там, не може да ме коментират”, заяви Михайлов, който говори за Милко Георгиев.

Той се спря и на темата за съдийството, което се коментира след всеки кръг. Оказа се, че Боби знае откъде идват проблемите.

"Трима или четирима президенти натискат футболните съдии в България. Всички ги знаем кои са. Държавата трябва да се справи с тях, защото има механизми, с които да го направи. Лично те натискат реферите. Освен това го правят чрез поставени лица, на които аз викам съдийски мениджъри", каза Боби Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!