Южна Корея кани Северна Корея за съвместно домакинство на Мондиал

ОFFNews 15 май 2017 в 18:14 3249 0

Южна Корея обмисля да покани Северна Корея за съвместна кандидатура за Мондиал 2030. Звучи като идиотска шега на фона на събитията в момента, но пък има официален източник.

Новината съобщи президентът на футболна федерация на южнокорейците Чунг Монг-Гу,  цитиран от Korea Herald. Китай и Япония допълват могъщото каре на вероятните домакини на световното по футбол след 13 години.

Според него има "добра възможност" това да се случи, ако четирите страни започнат разговори. Северна Корея ще се включила в разговорите, ако преди това другите страни са постигнали споразумение.

Чунг току що спечели място в съвета на ФИФА, първо за кореец от 2001 година насам. И явно въобще не се впечатлява от положението в изолираната от света комунистическа държава. 

Като фаворит за световното през 2030 г. се очертава евентуална съвместна кандидатура на Аржентина с Уругвай. така ще бъде отбелязана 100-годишнината на световните първенства по футбол, първото от които се провежда в Уругвай през 1930 г.

Южна Корея и Япония пък бяха домакини сравнително скоро за мащабите на Мондиалите - през 2002 г. За капак през 2022 г. първенството ще се проведе в Катар, което би намалило възможността организацията отново да бъде дадена на страни от Азия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!