Ювентус (Букурещ) смени името си под натиск от Торино, да се плашат ли и в Малчика?

OFFNews 05 декември 2017 в 08:49 8195 1

Ювентус от Букурещ влезе с гръм и трясък в румънския елит през 2017 година, но големият триумф се превърна в огромно разочарование, тъй като клубът беше принуден да промени името си.

Причината е натиск от страна на "Старата госпожа" от Торино, където не са доволни от употребата на името Ювентус, както и от почти еднаквата емблема от страна на румънците.

Занапред букурещкият Ювентус ще се казва ФК Колентина и ще има ново лого. Самият клуб е основан през 1992 година и отците му явно са били фенове на торинския гранд, който с години не е забелязвал съществуването им, но с влизането в елита им влиза в полезрението.

Иначе в Румъния за първи път отбор с названието Ювентус се появява през 1924 година и става шампион шест години по-късно.

След това обаче се мести в Плоещ и става популярен името Петрололум. У нас също има отбор с името Ювентус, който е от село Малчика.

Отборът е носил имената Юнак и Левски до 1995 година, когато се прекръства на Ювентус, със специалното разрешение на съименниците си от Торино, се твърди в информация в Уикипедия. Девизът му е "Победа или смърт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!