Юрген Клоп развя белия флаг: Ливърпул не участва в борбата за титлата

Василен Петров 10 октомври 2022 в 10:18 456 0

Юрген Клоп

Снимка Getty images

Немският треньор заяви, че футболистите се намират в тежък период, през който трябва да преминат заедно.

Наставникът на английския колос Ливърпул Юрген Клоп призна, че шансовете на тима за трофея във Висшата лига са се изпарили след допуснатото поражение от Арсенал с 2:3 в неделя. 

Букайо Сака успя да реализира победното попадение от дузпа, за да изкачи "артилеристите" отново на първата позиция във временното класиране. Ливърпул вече изостава от върха с цели 14 точки, като към момента е доста по-реалистично да се бори за топ 4. 

Загубата отрежда на "мърсисайдци" 10-то място, а при само 2 записани успеха от първите 8 мача Клоп категорично констатира, че неговите футболисти вече не са претенденти за титлата. 

"Не участваме в надпреварата за титлата. Наивно е да седим тук и да мислим, че имаме шансове", заяви опитният немски специалист.

"Имаме проблеми в момента, но, разбира се, Арсенал е отборът във форма, лидер в таблицата, но ние имахме огромни проблеми днес", сподели още Клоп.

Той не смята, че настъпилата промяна в игровата схема е причината за незадоволителните резултати напоследък. 

"Мисля, че головете, които допуснахме, нямат общо със схемата на игра. Ние сме в труден момент и искаме да преминем през това заедно. Това е, върху което работим", завърши мениджърът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови