Юрген Клоп останал шокиран от наказанието на Манчестър Сити

OFFNews 16 февруари 2020 в 11:34 2009 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че е бил шокиран, когато е разбрал новината, че от УЕФА са изхвърлили Манчестър Сити от участие в евротурнирите.

Специалистът сподели болката на своя колега и съперник Пеп Гуардиола, изтъквайки, че каталунецът и неговите състезатели трябва да бъдат съдени за това, което правят на терена, а не извън него.

"Бях шокиран, когато чух новината. Не знам какво се е случило извън терена, но на него Пеп Гуардиола и Манчестър Сити са сензационни. Те играят невероятен футбол.

Моето възхищение към това, което те правят на терена няма да изчезне след тази новина. Съчувствам на Пеп и играчите, защото те просто играят футбол. В която и лига да е бил Гуардиола, тя се е подобрявала след неговия престой", каза Клоп.

Наказанието на Сити автоматично пусна слуховете за евентуално завръщане на Гуардиола в Барселона. "Гражданите" ще обжалват решението, но даже и намаляване на наказанието не е ясно дали се очаква да е достатъчно за Пеп да се задържи на "Етихад" отвъд този сезон.

Според британските медии италианският хегемон Ювентус се явява като големият фаворит за подписа на Гуардиола, ако испанският специалист реши да напусне поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови