Юрген Клоп не остана очарован от номерата на Атлетико

OFFNews 19 февруари 2020 в 11:21 1705 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не остана доволен от някои аспекти от играта на Атлетико Мадрид, които късно снощи победиха неговия Ливърпул с 1:0 на "Уанда Метрополитано" в първи 1/8-финал от Шампионската лига.

В частност Клоп упрекна Атлетико за симулации, бавене на играта и пазене на резултата, но в крайна сметка испанците взеха това, което искаха без да допуснат гол.

"Дюшекчиите" взеха аванс още в 4-та минута с попадение на Саул Нигес и до края бранеха смело своя аванс срещу актуалния европейски и световен първенец.

"Трябва да си наистина силен съдия в тази атмосфера. След само 30 минути игра трима от техните играчи вече бяха на земята, но не знам защо. Те взеха резултат, никой на стадиона не беше дошъл да гледа невероятен футбол. Атлетико бяха тук, за да изтръгнат резултат и го постигнаха. Те са щастливи, а ние не чак толкова", заяви Клоп след мача, цитиран от БГНЕС.

В края на първото полувреме футболистите на Атлетико протестираха бурно, претендирайки за втори жълт картон на Садио Мане. Сенегалецът се сблъска с Шиме Върсалко, който му донесе първото предупреждение. Това принуди Клоп да смени Мане на почивката.

"Планът беше да извадя Садио от игра, защото се страхувах, че опонентът му може да падне, ако той си поеме дълбоко въздух или каквото и да е", допълни германецът, който на свой ред получи жълт картон за протести.

Под ръководството на Клоп Ливърпул регистрира не един или два забележителни обрата в Европа и треньорът предупреди Атлетико какво ги очаква в Мърсисайд през март.

"Докато разполагаме с 11 играчи на Ливърпул, ще опитаме всичко. До всички фенове на Атлетико, които са си закупили билети за реванша, добре дошли на "Анфийлд". Мина само полувремето и губим с един гол. Разполагаме с три седмици, а и мачът ще е на нашия стадион", отбеляза Клоп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови