Юнайтед с втора победа при Солскяер, Ливърпул прегази Нюкасъл

OFFNews 26 декември 2018 в 18:58 1579 0

Снимка Facebook: Manchester United

Манчестър Юнайтед стигна до победа с 3:1 над Хъдърсфийлд в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига.

Новозначеният мениджър Оле Гунар Солскяер направи мечтано завръщане на "Олд Трафорд", след като макар и не много лесно "червените дяволи" стигнаха до успеха. Неманя Матич и Пол Погба на два пъти бяха точни за домакините, почетното попадение за гостите бе дело на Матиас Йоргенсен.

Така Юнайтед продължава да е на 6-ото място в класирането с актив от 32 и вече на 5 пункта от Арсенал. "Артилеристите" обаче в момента играят срещу Брайтън и могат отново да възстановят преднината си. Хъдърсфийлд пък копае дъното на таблицата с 10 точки.

В друг интересен двубой, който се игра по същото време Ливърпул тресна Нюкасъл без особени проблеми с 4:0.

Двубоят на стадион "Анфийлд" очаквано мина под диктовката на мърсисайдци, които откриха резултата в 11-ата минута чрез Деян Ловрен, вкарал зрелищно попадение.

Малко след почивката Мохамед Салах си изработи дузпа по хитър начин и я реализира сам, а в 79-ата минута Джердан Шакири ликвидира интригата с гол на празна врата. Резервата Фабиньо също записа името си сред голмайсторите малко по-късно.

Лидерът Ливърпул събра 51 точки на върха и вече води с цели шест на втория в таблицата Тотнъм. Нюкасъл е 15-и със 17 пункта.

Шампионите oт Манчестър Сити пък записаха втора поредна загуба във Висшата лига и общо трета за последните четири срещи, след като Лестър надделя с 2:1 на своя "Кинг Пауър Стейдиъм".

Срещата започна отлично за Пеп Гуардиола и компания, след като излязоха напред в резултата, благодарение на Серхио Агуеро, който комбинира перфектно с Бернардо Силва и аржентинецът откри за "гражданите" в 14-та минута.

Само пет минути по-късно обаче Марк Олбрайтън изравни след перфектно центриране отляво и точно засичане с глава в обратния ъгъл за 1:1.

След почивката изненадващо Лестър продължи да е по-настоятелният отбор на терена и ситуациите пред Едерсон се редяха една след друга.

Така напълно логично се стигна до 81-та минута, когато Рикардо Перейра обработи изчистена топка от корнер и с мощен шут от границата на наказателното поле матира Сити за втори път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови