Ицата без задръжки: Някой ден и Роналдо може да постигне нещо

OFFNews 10 декември 2017 в 18:05 11066 2

Родната футболна гордост Христо Стоичков блесна с поредно твърде непремерено изказване. Този път на мушката на носителя на „Златната топка” за 1994 г. попадна португалският гений Кристиано Роналдо, който в четвъртък триумфира за пети път с най-голямото лично отличие в света на футбола.

Според Стоичков играчът на „Реал Мадрид” не е толкова достоен за наградата, колкото Лео Меси. Аржентинецът също е петкратен носител на „Златната топка”.

„Меси е сравняван с Пеле, Марадона, Кройф - истинските легенди и символи на футбола. Докато Кристиано го сравняват само с Меси. Това е разликата. Единият е бог. Другият... Другият може някой ден и да постигне нещо", заяви Стоичков пред изданието SFR Sport.

Списъкът от крайни и непремерени изказвания на родния футболист е твърде дълъг за изброяване. За последно Стоичков заформи ювелирен междудържавен скандал критикувайки вицепремиера на испания и обвинявайки я във франкизъм. Обвинение, заради което Сорая Саенс де Сантамария обеща съдебен процес срещу голмайстора на световното първенство в САЩ през 1994 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови