Италиански легенди с трогателни думи за починалия Астори

OFFNews 04 март 2018 в 16:02 4365 0

Снимка Instagram

Редица звезди от Серия А изразиха в социалните мрежи огорчението и скръбта си за смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори.

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон използва официалния си профил си в социалната мрежа Инстаграм, за да изрази чувствата си след шокиращата новина.

"Сбогом, мили Асто. Рядко изразявам чувствата си за някой човек публично, тъй като винаги съм считал, че те не трябва да бъдат използвани от останалите за определени цели. В твоя случай, чувствам, че трябва да направя изключение, тъй като младата ти съпруга и семейството ти много страдат. Правя го най-вече за малката ти дъщеря, която заслужава да знае, че баща й беше много добър човек. Ти беше най-добрият пример за сторомодните ценности като алтриузъм, елегантност, внимание и уважение. Тези ценностти, които съвременният свят загърби. Ти беше една от най-добрите фигури в спорта, които съм срещал. Почивал в мир! Твой Джиджи", написа Буфон.

Иконата на Рома Франческо Тоти и  бившият селекционер на Италия Чезаре Прандели също не скриха скръбта си заради случилото се с 31-годишния защитник.

"Не мога да повярвам, шокиран и безмълвен съм заради тази трагедия. Аз бях приятел с Давиде Астори и близък със семейството му", коментира Тоти.

"Със смъртта на млад човек винаги губим част от себе си. В този случай чувствам, че загубих много повече. Искам да запазя спомена за Астори като спортист и човек. Сърцето ми плаче и чувствам вътрешна празнота. Много съм разстроен. Съчувствам на семейството на Давиде", сподели Прандели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews