Италия сломи Белгия е на 1/2-финал

OFFNews 02 юли 2021 в 23:59 3180 0

Снимка Getty Images

Отборът на Италия е вторият полуфиналист на Евро 2020, след като елиминира състава на Белгия с 2:1 на стадиона в Мюнхен. Преди “скуадра адзура” до тази фаза на надпреварата достигна и Испания, а в събота ще бъдат определени и другите два тима на полуфиналите в двубоите Чехия - Дания и Украйна - Дания.

В първите мигове от двубоя в Мюнхен "червените дяволи" бяха по-активни, но в 13-ата минута попадение на Леонардо Бонучи беше отменено заради засада и консултация с видео асистент рефера.

Девет минути след това шут на Кевин де Бройне беше отбит акробатично от Джанлуиджи Донарума.

В 31-ата минута Марко Верати подаде за Николо Барела, който по отличен начин преодоля Тибо Куртоа и даде аванс в полза на "адзурите".

Минута преди почивката Лоренцо Инсиние с техничен шут също се разписа във вратата на Белгия.

Веднага след това белгийците достигнаха до дузпа, отсъдена за нарушение на Джовани ди Лоренцо в наказателното поле срещу младия Жереми Доку. Ромелу Лукаку беше точен от бялата точка и върна Белгия в двубоя.

След почивката "адзурите" играха много организирано и не позволиха натискът на Белгия да стигне до нещо. Така Италия ще играе срещу Испания в 1/2-финалите, а мачът е в Лондон във вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews