Интер на Конте може да спечели напук на прогнозите

OFFNews 12 януари 2021 в 11:26 1565 0

Не само почитателите на "калчото", а всичко любители на футбола са наясно, че що се отнася до италианския футбол, живеем в епоха на доминация от страна на Ювентус. Хегемонията на "Старата госпожа" рано или късно ще приключи. От една страна грандът от Торино неизбежно ще мине през труден период, а това може да се случи още в рамките на този сезон. Но освен това за разлика от Германия, където Байерн винаги е стоял над останалите, в Серия А има поне още два велики клуба, способни да определят футболната мода на Ботуша.

Един от тях се явява основният конкурент на Юве в битката за титлата. Става дума, разбира се, за Милан, който поведе в класирането и не изпусна лидерството до средата на шампионата. А на заден план донякъде остава другият тим от Милано. Интер също показа по-добра траектория от шампиона поне в рамките на първата половина от кампанията в "калчото", но въпреки това някак остава в сянката на противопоставянето между "росонери" и "бианконери". А всъщност "нерадзурите" разполагат и с необходимото качество в състава, и с доказан треньор, за да бъдат способни самите те да превземат върха.

Антонио Конте сам по себе си е голяма фигура в играта - и като футболист, и като наставник. Той има манталитета на шампион, като именно под негово ръководство стартира периодът на доминация на Ювентус във второто десетилетие на 21-ви век. С Конте начело “Старата госпожа” спечели три поредни титли в периода 2012-14. След това специалистът се доказа и като мениджър на Челси, с който също стана шампион на Англия през 2017 г.

А наставникът на Интер разполага с футболния материал, който му е необходим, за да усвои "скудетото". Да, в редиците на "нерадзурите" няма суперзвезда като Кристиано Роналдо в Юве или Златан Ибрахимович в Милан. И въпреки това

Интер има най-резултатната атака в Серия А

За 17 изиграни мача "нерадзурите" отбелязаха 43 попадения, което прави повече от 2,5 гола на мач само на тяхната сметка. Втори по резултатност за същия период е Аталанта с 40 реализирани попадения, Ювентус и Рома са вкарали по 37, а Ювентус идва едва след тях с 35 (но и с мач по-малко). Офанзивната мощ на Интер се харесва и на търсачите на прогнози за висока резултатност в Ефбет , тъй като често тези предвиждания се оказват печеливши. С нападатели като Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес, с изключително силния трансфер на Ашраф Хакими това всъщност не е изненада.

"Нерадзурите" се огъват в решителните моменти

Това е голямата слабост на отбора на Конте вече втори сезон. Интер беше в играта за титлата и през 2020-та, но излезе ритъм в решителния период в края на февруари, а след локдауна вече беше късно да компенсира изоставането. Донякъде липсата на увереност лиши миланския гранд и от триумф в Лига Европа във финала срещу Севиля, но недостатъкът си пролича по-късно и по-ясно отново в Европа. Интер стартира трагично в Европа, но въпреки това до последния си мач имаше шанс не само да остане в турнирите на УЕФА, но дори да продължи напред в Шампионската лига. В последния мач на свой терен обаче "нерадзурите" не успяха да победят Шахтьор Донецк, останаха последни в групата си и приключиха международното участие за сезон 2020/21.

В оставащите месеци от кампанията Интер поне няма да е раздвоен и ще може да концентрира усилията си в Серия А. И нищо чудно да триумфира за сметка на Ювентус и Милан, както и напрук на прогнозите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови