Инциденти във Франция след победата на Световното (видео)

OFFNews 16 юли 2018 в 08:28 4600 0

Инциденти във Франция след победата на Световното (видео)

Цяла нощ продължиха празненствата във Франция след победата на световното първенство по футбол. Отборът на страната спечели финала в Москва с 4:2 срещу тима на Хърватия, съобщава БНР.

Айфеловата кула беше осветена в цветовете на френския национален флаг, по решение на кмета на Париж Ан Идалго. С цветовете на трикольора заблестяха също Триумфалната арка и дворецът на Бурбоните, където заседават депутатите от Националното събрание. Историческата втора титла беше отбелязана с празнични салюти и нестихващ възторг на французите, изпълнили улиците на градовете.

Не липсваха обаче и инциденти, които помрачиха радостта. Трийсетина младежи потрошиха витрините и разграбиха търговския комплекс "Драгстор Пюблисис" на булевард "Шанз-Елизе". Вандалите, някои от които с качулки, нахлули в супермаркета и задигали от там бутилки с вино или шампанско, наложи се полицията да ги разпръсква със сълзотворен газ.

До 4.00 днес беше забранено движението на автомобили в западната и централната част на френската столица. Близо 4000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани в Париж във връзка с финала на световния шампионат.

Междувременно руският президент Владимир Путин изтъкна, че страната му е успяла да организира световното първенство по футбол във всичките му аспекти и руснаците могат да се гордеят с този турнир. Заместник-външният министър Александър Глушко пък коментира, че политиците, които са се опитали да използват турнира за свои цели и са го бойкотирали, са се поставили „в глупаво положение“. По думите на Глушко такива политици са влезли в дискусия със собственото си общество и са се лишили от щастието да бъдат заедно със своя народ.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II