Инфарктна победа на Аржентина едва не вкара Марадона в болница

OFFNEWS 27 юни 2018 в 00:01 10435 0

Аржентинската легенда Диего Марадона едва не влезе в болница след инфарктната победа на Лионел Меси и компания с 2:1 над Нигерия в последния мач на “гаучосите” от група D на Мондиала, която класира южноамериканците на 1/8-финалите.

Головете за победителите вкараха Меси в 14-ата и Маркос Рохо пет минути преди края, а за африканците се разписа Виктор Моузес от дузпа в 51-ата. Ако равенството се беше запазило, то напред щеше да продължи Нигерия. В другия мач от групата победителят в потока Хърватия се справи с Исландия също с 2:1.

Марадона беше една от атракциите за зрителите по време на двубоя. Преди началото на срещата той се моли зрелищно за победа, след това танцува страстно с нигерийка и заспа на трибуните, а при победния гол на Рохо се разсъни и размаха средни пръсти.

От емоциите накрая той не успя да се изправи на краката си и се наложи да бъде прегледан на място от лекари, след което е бил отведен в болница по информация на “Сън”, която впоследствие беше опровергана, тъй като героят от Мексико 1986 отпътува с частен самолет за Москва, където ще прекара следващите дни в почивка.

Президентът на Аржентина Маурисио Макри поздрави отбора и голмайстора Рохо минути след края на двубоя.

“Благодаря, момчета! Много, много те обичам, скъпи Маркос Рохо”, избухна държавният глава в Туитър.
В следващата фаза Аржентина се изправя срещу Франция в събота, 30 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови