Инфаркт покоси футболната легенда Андреас Бреме

OFFNews 20 февруари 2024 в 12:10 2059 0

Бреме

Снимка Getty Images

Андреас Бреме си отиде на 63 години

Едва преодолял шока от кончината на Франц Бекенбауер, германският футбол понесе нов тежък удар. Отиде си и авторът на единствения гол на финала на световното първенство в Италия през 1990-а година Андреас Бреме. Той е починал през нощта на 63 години, съобщиха медиите в Германия.

Бреме, който в кариерата си е играл като ляв защитник, вкара дузпа в 85-ата минута за успеха на Бундестима с 1:0 над Аржентина и така донесе третата световна титла на страната си.

Причината за смъртта е инфаркт, който бившият футболист е получил през нощта в съня си у дома в Мюнхен. След като е получил сърдечния удар, Бреме е бил приет в спешното отделение на клиника на Циймсенщрасе, близо до апартамента му, но не е могъл да бъде спасен, съобщава вестник "Билд".

В кариерата си той има 86 мача за националния отбор на Германия, а също така на клубно ниво и за Кайзерслаутерн, Байерн (Мюнхен), Интер (Милано) и други отбори.

Бреме живееше със сегашната си партньорка Зузане Шефер и двамата си сина от предишната си жена Пилар.

В кариерата си като футболист Бреме е запомнен с това, че беше модерен краен защитник, който не се страхува да се включва в атака, да центрира или стреля, и може да се похвали с добра резултатност за краен защитник.

Освен победната дузпа на финала, той вкара и на полуфинала срещу Англия. Освен при спечелената титла през 1990-а година, той играе на Мондиал 86 и на Световното в САЩ през 1994-а. Участва и Европейските първенства през 1984, 1988 и 1992 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика