Илиана Раева в еуфория след успеха на Левски за Купата на България

OFFNews Последна промяна на 16 май 2022 в 12:36 1618 0

Първата дама на художествената ни гимнастика Илиана Раева изригна след триумфа на Левски за SESAME Купа на България. След победата над ЦСКА с 1:0 тя се преклони пред треньора Станимир Стоилов с пост в социалните мрежи и написа, че управленският тандемът Мъри – Наско Сираков е докоснат от Бога.

Ето емоционалните думи на Раева:

„Велик Мъри Стоилов! Велика е треньорската професия!

С огромно удоволствие наблюдавам работата на Мъри от самото начало. С огромно удоволствие слушам разборите им с Наско по телефона след всеки мач, понякога стигащи повече и от час. Да си велик треньор е специална дарба. Изискват се толкова много неща …

Да разбираш материята, да си педагог, за да успяваш да научиш състезателите, да си психолог, за да знаеш как да реагираш във всеки момент. Да си мотиватор, защото мотивацията е толкова важна в спорта. Да си анализатор, който не пропуска важния детайл за успеха или неуспеха. Да си адекватен на времето, на което са подвластни състезателите и да знаеш как да се намесваш, за да държиш правилно юздите. Да си в час с еволюцията на спорта и да се адаптираш бързо… и още, и още… Изисква се смелост, постоянство и интелект! Да знаеш да комуникираш с многобройните хора около себе си, да знаеш с кого да работиш и да пресяваш полезните и нужните от плявата и ненужните.

Е, Мъри е съвкупност от всичко това! Затова е велик треньор! Ще кажете : Е, една купа…

Да, ама в какъв момент, при какви обстоятелства?!

Мъри е явление в българския футбол като треньор. Когато Наско го убеди да се завърне, написах, че е бялата лястовица в българския футбол. Преди няколко часа той доказа тези мои думи.

Днес след победата силно го прегърнах, целунах и му казах, че много го обичам. Защото обичам много такива велики професионалисти.
Наско и Мъри се върнаха в най-тежкия момент в историята на “Левски”.

И да знаете, че това не е случайно. Както не е случайно, че точно те не са свързани с най-срамния момент от историята “Левски”, когато той беше унищожаван от свои.
Казах по радиото след мача, ще го напиша и тук: Тандемът Наско – Мъри е Докоснат от Бога!

И тази победа, граничеща с фантастиката с оглед на реалноста, го доказва!
Респект, Мъри! Ти наистина си Велик!“, написа Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови