Ясен Петров: Швейцария ни заби такова торнадо, за първи път в живота ми се случва

OFFNews 27 март 2021 в 15:55 3272 0

"Нашите момчета имат нужда от подкрепа. Ако има критики, отправяйте ги към мен. Промените няма да са малко. Ще има и контузени, ще има и уморени, ще правим ротация", каза селекционерът на България по футбол Ясен Петров преди двубоя с Италия от световните квалификации в неделя в София.

В първия си мач нашите допуснаха поражение с 1:3 от Швейцария, като гостите отбелязаха и трите си попадения в рамките на първия четвърт час от мача в София.

"Днес Десподов ще влезе в тренировка и ще преценим дали ще играе срещу Италия. Не беше много приятно това, което видяхме, за 12 минути такова торнадо ни заби, за първи път в живота ми се случва. Имахме само три дни да работим с отбора, даже нямахме и контролна среща.

Не беше приятно, но имайте предвид, че швейцарците искаха да ни разгромят, треньорът на швейцарците през цялото време ги караше да продължават. На мен ми хареса нашата реакция, защото трябва да стъпим върху нещо положително. Не сме магьосници, имахме и четирима дебютанти, което трябва да се отчете. Трябва да стъпим върху реакцията след почивката.

Задачите по никакъв начин не бяха изпълнени през първото полувреме, имахме ясен план как да тръгнем, но абсолютно нищо не се получи. Има един наслоен негативизъм, той ще избие и накрая аз ще си нося отговорността.

Може и да не разполагаме с някакъв качествен ресурс, но ние можем да се сбием и това трябва да покажем в следващия мач. Отдавам детинските грешки на прекаленото желание.

Съжалявам за тази продукция, аз нося отговорността. Въобще не е вярно, че са спрели, искаха да ни вкарат колкото се може повече", сподели Петров, който допълни, че нападателят Андрей Гълъбинов ще бъде титуляр, а най-вероятно същото се отнася и за бранителя Валентин Антов.

"Ще се опитаме да не повтаряме грешките. Трябва да стъпим върху позитивното и да отстраним негативното. Естествено, че не искаме да се повтори това, което се случи срещу Швейцария. Искам момчетата психически да са малко по-стабилни и по-силни. 12 мача поред Италия няма загуба, дано 13-ят им е фатален", допълни Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!