Националите по футбол стартираха световните квалификации със загуба

OFFNews 25 март 2021 в 20:59 3224 0

Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:3 пред Швейцария на националния стадион "Васил Левски" в първи мач от група „С“ на световните квалификации за Катар 2022. Срещата беше и дебют за селекционера Ясен Петров.

Двубоят започна кошмарно за националите. Нападателят на Борусия (Мьонхенгладбах) Брайс Емболо откри в 7-ата минута за гостите след удар с глава. Харис Сеферович удвои отблизо в 10-ата минута. Капитанът Гранит Джака вкара трети гол в 13-ата от аутлинията след груба грешка на Пламен Илиев, който изпусна топката.

Нападателят ни Кирил Десподов успя да намали резултата в самото начало на второто полувреме, когато пресече пас на швейцарците назад и простреля вратата на Ян Зомер. При удара българинът обаче беше улучен в глезена от Емболо и беше заменен от Спас Делев. След това националите поизравниха играта и имаха още няколко положения за гол.

В 61-ата българският капитан Георги Костадинов пропусна да се разпише отблизо с глава. Дебют за националния отбор направиха влезлите като резерви през второто полувреме Илиан Илиев-младши и Момчил Цветанов. В края на мача Илиев отрази удар отблизо и така резултатът се запази. 

В следващата си квалификация България приема Италия, а след това гостува на Северна Ирландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews