Япония победи 10 от Колумбия (видео)

OFFNews 19 юни 2018 в 16:56 3543 0

Япония победи Колумбия с 2:1 в двубой от Група Н на световното първенство, игран на стадион "Мордовия Арена". Срещата предложи вихрено начало с фрапантна грешка на Карлос Санчес, получил дебютния червен картон на Мондиал 2018, след което "самураите" бяха почти пълни господари на терена.

Двубоят започна изключително интересно. Още в третата минута Япония направи добра атака, Оспина изби удар, но отпката попадна в Инуи. Той стреля към опразнената врата, но Карлос Санчес умишлено с ръка спря топката.

Реферът Дамир Скомина веднага отсъди дузпа и даде директен червен картон на играча на Колумбия. Опитният Шинджи Кагава бе хладнокръвен от бялата точка и без проблем реализира за 1:0 в полза на Япония.

Колумбия все пак стигна до изравняването в 39-ата минута. Тогава Хуан Кинтеро изпълни хитро пряк свободен удар под стената. Вратарят на Япония опита да избие, но кълбото бе преминало голлинията с целия си обем - 1:1.

Натискът на футболистите на селекционера Акира Нишино през второто полувреме даде резултат в 73-ата минута. Кейсуке Хонда центрира от корнер, Оспина не реагира добре, а Юя Осако се извиси и с глава вкара за 2:1 в полза на Япония.

В крайна сметка Колумбия не можа да стигне поне до точка и ще трябва да търси най-малко толкова срещу Полша в следващия си мач. Япония пък стартира по най-добрия начин и вече може да мисли за Екатеринбург, където в неделя играе срещу Сенегал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!