И Ботев стигна до полуфиналите за Купата

OFFNEWS 04 март 2020 в 20:29 1137 0

Ботев Пловдив стана третият полуфиналист в турнира за Купата на България. Възпитаниците на Ферарио Спасов се измъчиха, но победиха втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 1:0 след продължения в Стара Загора. Редовното време завърши 0:0.

Единственото попадение в мача вкара в десетата минута на първото продължение резервата Димитър Тонев, който завърши страхотна атака на пловдивчани. За младия нападател това беше първи гол за тима. Така Ботев за четвърта поредна година достига до полуфиналите на турнира и допълни вече класиралите се Локомотив Пловдив и ЦСКА, а утре е последният четвъртфинал между Левски и Лудогорец.

"Трудна победа. Положихме усилия да спечелим в редовното време, но срещнахме отбор, който може само да спечели от този двубой. Не започнахме добре мача, но имахме достатъчно положения да спечелим още в редовното време. Няма срамни победи. Има победи и загуби. С този ограничен брой играчи момчетата се представят на ниво. Поздравления и за отбора на Ботев (Гълъбово), който се представи добре и неслучайно отстрани два отбора от елита.

Най-важен е резултатът и това, че се класираме на полуфиналите. Никой няма да помни играта, но ако бяхме загубили от такъв съперник, това дълго щеше да бъде помнено. На полуфиналите се класираха много сериозни отбора, така че който и да е противник, няма да е лесно. Но битката ще бъде в два мача, така че знаем как излезем победители. Най-важното е сега да се възстановим и да картотекираме двамата футболисти, които все още нямат право да играят", коментира треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови