Хубчев: Няма да ни е за първи път, ако не се класираме

OFFNews 02 септември 2017 в 19:30 1391 0

Националният селекционер на България Петър Хубчев демонстрира сдържаност и хладнокръвие преди утрешното гостуване на Холандия в Световните квалификации. Въпреки успеха на България с 3:2 над Швеция преди два дни, специалистът остана на земята.

"Малко съм виждал отбора след мача с Швеция, но настроението трябва да е приповдигнато и да се опитаме да победим утре", заяви Хубчев, който е наказан да ръководи тима утре от пейката, тъй като беше отстранен от съдията Паоло Талиавенто заради бурна реакция.

Попитан дали това не е втори проблем, той отговори: "При всички положения не е приятно нито за мен, нито за отбора. Но се надявам, че няма да имаме неприятни емоции от това.

Ние не си правим никакви илюзии, ама никакви, че резултатите от предишния кръг ще имат някакъв ефект към утрешния мач. Не сме сила, че да се поддаваме на настроения. Очаква ни много тежък мач. Във футбола често става така - да се поддадеш на еуфорията.

Затова основната ми роля е да убедя играчите, че победата онзи ден ще има малка роля утре. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да направим още един толкова силен мач.

Ние се подготвяме за един много сериозен опонент. Важно е да спазваме тактическа дисциплина и все повече да започваме да вярваме в нашите силни страни. По-правилно е да се концентрираме върху нашата игра, а не да разсъждаваме дали ще играе този или онзи", добави националният селекционер.

Попитан дали за България ще бъде голям проблем, ако пропусне класиране не Световното първенство догодина, Хубчев заяви: "При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови