Христо Бонев с два байпаса, професор Генчо Начев дава добра прогноза

OFFNews 16 януари 2017 в 08:15 4921 0

Снимка БГНЕС

Два байпаса е поставил на Христо Бонев при тежка петчасова сърдечна операция най-добрият български кардиохирург професор Генчо Начев. Той е пристигнал специално за инервенцията от столицата в почивния си ден. Всички подробности за идола на Локомотив Пловдив разказва колегата Дончо Донев във вестник "Марица"

"Операцията е успешна. Сега всичко е в ръцете на Бог. Особено важни за възстановяването на пациента са първите две денонощия. Прогнозите са добри. Колегите от инвазивна кардиология са се опитали да овладеят ситуацията като са почистили отвора.

Много правилно са се обърнали към кардиохирургията. От този съд, който е запушен, извадих около 10 сантиметра съсирек. Изчистили сме всичко. Направили сме два байпаса към съдовете, които са стеснени – единият е запушен, другият – стеснен.

Освен лекарствата, които му даваме, съм сложил и една помпа, която да подпомага функцията на сърцето. И ако всичко върви добре, в което аз вярвам, но и Господ трябва да помогне, мисля, че следващите два дни ще можем да махнем тази помпа и да оставим да работи сърцето самостоятелно.

Аз се познавам отдавна с Христо Бонев. Виждаме се 2-3 пъти в годината, но не по здравословни проблеми. Интересно, че нито веднъж досега не се е оплаквал от сърце", сподели професор Начев след операцията.

Христо Бонев е бил приет около 5 часа тази сутрин в кардиологията на УМБАЛ "Свети Георги" със съмнения за масивен инфаркт. Вечерта той не е имал проблеми. В малките часове обаче е получил болки в гърдите и веднага е бил закаран в болницата, която е близо до дома му.

Бившият служител на "Марица" Стоян Бекриев, който сега е охранител в болницата споделя, че Зума е бил контактен и не е подозирал тежкото състояние, в което се намира.

"С Христо се познаваме от много години. Питах го: Ице, кво ти има, че си по това време тук? Той отвърна съвсем спокойно: А, нищо. Нещо кръвното ми играе". Помогнах му да се настани на количка и отидоха в кардиологията. Дано бързо да се възстанови", сподели Бекриев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови