Хиляди се сбогуваха с легендата Динко Дерменджиев

OFFNews 04 май 2019 в 16:15 2188 0

Хиляди привърженици на Ботев Пловдив, приятели и роднини се поклониха за последен път пред "жълто-черната" легенда Динко Дерменджиев.

Чико издъхна на 1 май след тежко боледуване. Той бе изпратен в пловдивската зала "Колодрума" от хиляди пловдивчани, сред които бивши съотборници от шампионския отбор на Ботев, учениците му от "златното поколение" от 80-те години, колеги, приятели и множество представители на държавни, общински и спортни институции от цялата страна, както и обикновени привърженици на футбола, които сведоха глави за последно пред футболния гений.

На поклонението своето уважение и почит към един от вечните символи на българския футбол, какъвто ще остане завинаги в сърцата на хората Динко Дерменджиев, изразиха президентът на България Петър Стоянов, областният управител Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев, както и множество спортни клубове и организации от цялата страна.

Представителния отбор на Ботев също си взе сбогом с най-значимата и влиятелна фигура в 107-годишната история на най-стария футболен клуб в България.

Поклонението бе уважено също от легенди, ръководители и състезатели от градския съперник на "канарчетата" - Локомотив Пд.

Съболезнователни адреси до семейството на Чико изпратиха лично президентът на България Румен Радев и спортният министър Красен Кралев.

След поклонението в "Колодрума", великият футболист и треньор бе посрещнат със свалени жълто-черни знамена и аплодисменти от десетки ботевисти пред стадион "Христо Ботев".

Последната отсечка от земния път на Легендата бе повече от символична. Тя започна от "Колежа", за да свържи пред храм "Св. Арх. Михаил" в Централния гробищен парк на Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови