Хиляди се сбогуваха с Кини, Марадона го сравни с най-великите

OFFNews 01 март 2018 в 13:35 4118 0

Снимка Facebook: FC Barcelona

Хиляди изпратиха легендата на испанския футбол Енрике Кастро-Кини в последния му земен път. Поклонението пред Кини се състоя на стадион "Ел Молинон" в родния град на футболиста Хихон.

На изпращането на големия спортист присъстваха бившият треньор на Барселона Луис Енрике, който водеше делегацията на каталунците, както и Емилио Бутрагеньо, който бе начело на тази на Реал Мадрид.

Легендата на Аржентина Диего Марадона също отдаде почит на бившия си съотборник Кини, с когото играха в Барселона от 1982 до 1984 година.

"Магьосникът Кини беше изключителен мъж и нападател, който създаваше положения за останалите. Истината е, че той беше нападател, какъвто няма в наши дни. Също като Мартин Палермо, който можеше да не пипне топката цял мач, но когато я ритне с левачката, го правеше като играча с най-добрия ляв крак в света.

Когато риташе с десния крак, Кини изглеждаше като най-добрия играч с десен крак в света. Топката винаги го търсеше. Топката можеше да стигне случайно при мен и аз излизах сам срещу вратаря.

Той беше най-добрият при играта с глава и винаги беше най-добрият в пласирането. Кини ми помогна много, когато дойдох в Барселона и с него играехме много тенис в свободното си време. Надявам се да почиваш в мир", написа Марадона.

Погребението на Кини ще се състои по-късно днес, като на него ще присъстват единствено членове на семейството му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови