Хърватите се възхитиха на Жоро Вратаря

OFFNews 28 юли 2018 в 17:24 1701 0

Медиите в Хърватия се възхитиха на неостаряващия вратар на Славия Георги Петков.

Бившият национал на България направи поредния фантастичен мач в кариерата си, като малко не му достигна да донесе равенството на "белите" като гост на Хайдук (Сплит) в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Все пак домакините стигнаха до успех с 1:0, но треперят за реванша в София в четвъртък.

42-годишният капитан на Славия, който е с година по-голям от треньора на хърватите Желко Копич, спаси доста положения в мача на "Полюд" и нямаше абсолютно никаква вина при единственото попадение в заключителния четвърт час на срещата.

Авторитетното местно издание "24 сата" възкликна по адрес на бившия национал. "Кое е това старче, което се мята като котка и вдъхновява съотборниците си?! Всеки би казал, че трябва да го привлечем в нашия отбор, ако не беше на... 42 години", пишат колегите по адрес на българина.

В същото време Копич за пореден път настоя, че отборът му ще спечели в София. Той обвини терена в Сплит за трудния мач.
"Притежавахме топката в 70 процента от времето, отправихме 18 удара срещу три за противника. Топката се движеше много бавно заради терена, но в София ще е различно", заяви Копич в навечерието на гостуването на Хайдук на Осиек на старта на първенството в Хърватия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!