Гуардиола доволен от Сити, въпреки коледния подарък за Ливърпул

OFFNews 23 декември 2018 в 13:41 1358 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана доволен от играта на "гражданите", въпреки домакинската загуба от Кристъл Палас с 2:3. 

"Когато играеш срещу съперник, който се защитава толкова близо до своята врата не е лесно да намериш пространства. Въпреки това съм доволен от началото на мача, защото имахме положения, вкарахме гол и играхме добре.

След това те ни вкараха, а после дойде и невероятното попадение на Таунсенд. Според него ключовият момент в мача е бил дузпата в началото на втората част, която Сити е трябвало да избегне и да не получава трето попадение.

Тогава вече беше по-трудно, разбира се върнахме един гол, но той падна късно. Футболът обаче е такъв, понякога съперникът стреля три пъти и ти вкарва три гола. Знам, че хората гледат миналата година.

Гледат последните месеци и си казват, че е невъзможно да губим точки вкъщи, но според мен няма нищо притеснително. Във футбола е нормално да губиш, да не можеш да печелиш у дома, всеки отбор го прави, защо ние да сме изключение", каза Гуардиола.

Изненадващото поражение на Сити бе прекрасен коледен подарък за Ливърпул, след като "гражданите" изостанаха  на четири точки зад мърсисайдци.

Същото направи и другият преследвач Челси, който допусна загуба от Лестър с 0:1 насред "Стамфорд Бридж". Автор на единственото попадение в мача стана Джейми Варди, разписал се в началото на второто полувреме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови