Гризман влезе в историята на Атлетико пред погледа на крал Фелипе

OFFNews 17 септември 2017 в 10:39 1979 0

Снимка Ройтерс и ЕФЕ

Атлетико Мадрид дочака един велик, макар и изпълнен с носталгия момент от историята си. Тимът откри с победа новия си стадион "Уанда Метрополитано". Съоръжението е уникално! Но доста фенове признаха, че изпитват мъка по стария "Калдерон".

"Атлети" надвиха 1:0 Малага, а историческото първо попадение на новия стадион отбеляза Антоан Гризман. Французинът беше точен отблизо в 61-ата минута след пас на Ахел Кореа. В самия край обаче се наложи вратарят Облак да спасява уснпеха на своите, които вече са трети в класирането.

Близо 70 000 зрители изпълниха до краен предел трибуните на новия дом на Атлетико. Сред тях бе и кралят на Испания Фелипе VI. За разлика от предците си той е запалянко на Атлетико. Достойно!

Преди първия съдийски сигнал имаше кратка, но цветна церемония по откриването. Испанският флаг беше спуснат на терена с парашут, а красиви фойерверки оцветиха небето над стадиона.

Историята, настоящето и бъдещето на клуба бяха представени от три поколения футболисти - легендата Гарате, идолът Фернандо Торес и младия талант от академията Уго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови