Грег Ментето реди трансфер за 10 милиона евро в Милан

OFFNEWS 26 януари 2019 в 10:31 3036 0

Емблематичният французин Грегори Акселрод, който стана известен у нас повече като Грег Ментето след изкараните проби в ЦСКА през лятото на 2009 година, е станал футболен мениджър и вече урежда трансфери на играчи за сериозни суми чрез агенцията “One Soccer Agency ”.

Припомняме, че французинът се прочу с факта, че се представя за футболист, без да е бил такъв, и се предлагаше на клубовете с фалшиви визитки. Така той попада на проби в ЦСКА, когато треньор е Любослав Пенев. Той се представя на “Армията” като играч, минал и през Пари Сен Жермен, като за доказателство показал снимка с екип на парижани.

Оказа се, че това не е така, защото Грег Ментето не е играл никога организиран футбол. В ЦСКА той е разкрит бързо и отпратен. В момента Акселрод реди трансфера на халфа на Бордо Орелиен Чуамени в Милан, пише Football Italia. Според информацията двете страни са близо до договор, като са се разбрали за трансферна цена от 10 милиона евро.

В интервю от 2011 година Акселрод разказва как е попаднал в ЦСКА. Той е играел футбол за аматьорите на ПСЖ и през март 2009 година му се появява възможност да отиде да тренира с аржентинския клуб Тигрес. Именно в Аржентина той бил забелязан от скаут на ЦСКА, който го поканил на проби по време на лагера в Австрия и той приел. Три дни по-късно сайтът на ЦСКА обявил, че клубът ще подпише с него.

“На следващия ден един от местните таблоиди написа как е възможно ЦСКА да привлече един аматьор от ПСЖ вместо обещаните големи имена. Пробите ми не бяха прекратени заради липса на качества, а заради тази публикация. Паднах от високо, бяхме се разбрали за тригодишен договор, а трябваше да напусна лагера само защото съм играл за аматьорите на ПСЖ”, тръшка се Акселрод, който става след това звезда в родината си покрай тази история.

“Беше невероятно. Давах интервюта, канеха ме в радиото и телевизия, искаха да напиша книга, да снимам филм. Дадох си сметка обаче, че футболът е голямата ми любов и така се озовах в Канада, където играх 2,5 години”, казва още Акселрод.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews