Гол от корнер разплака Митрев и “Герена”

OFFNews 14 април 2018 в 21:45 3739 0

Снимка levski.bg

Отборът на Левски записа загуба с 0:1 от шампиона и лидер в класирането Лудогорец на “Герена” в двубой от плейофите в Първа лига. Така “орлите” отново излязоха с шест точки аванс на върха пред претендента ЦСКА, който по-рано през деня разгроми с 5:1 аутсайдера в първата шестица Верея.

В герой за “орлите” се превърна румънецът Клаудиу Кешерю, който вкара директно от ъглов удар в 83-ата минута. Преди това той пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Антонио Вутов в 52-ата минута. Вратарят на Левски Божидар Митрев спаси удара му, но след това допусна грешка и от герой се превърна в антигерой. Митрев напусна терена просълзен, а Кешерю беше на обратния полюс.

"Винаги опитвам да вкарам от подобна дистанция. Потърсих далечната греда, за да отмъстя за дузпата. Митрев е много добър вратар и този мач отиваше на равен, въпреки че имахме повече възможности. Те играха силно, но ние спечелихме 11-а поредна победа и продължаваме да преследваме целите ни.

Със сигурност голът е важен, но аз съм тук, за да правя именно това.

След дузпата имаше пет минути, в които не знаех къде съм. Бях като в колапс, но бях сигурен, че мога да вкарам и го направих", каза Кешерю след поредната стъпка към титлата на Лудогорец.

Загубата остави Левски на 4 точки от третия Берое и “сините” рискуват да останат извън Европа, ако не успеят да изпреварят заралии или пък не спечелят Купата на България.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови