Гол на Бергкамп стана номер 1 в историята на Висшата лига (видео)

Ивайло Йолчев 14 август 2017 в 10:52 5270 0

Слушателите и читателите на BBC избраха най-красивия гол в историята на Висшата лига след серия от гласувания. С 31 процента спечели този на Денис Бергкамп за Арсенал срещу Нюкасъл.

Наистина велико! Елегантност, техника, фантазия! Трудно може да бъде повторено изпълнението на холандския майстор от 2002 година.

Само с два процента отзад остана попадението на Тони Йебоа за Лийдс срещу Уимбълдън от вече далечната 1995 година. Ганаецът беше машина.

Третото място е за задната ножица на Уейн Рууни с екипа на Ман Юнайтед в дербито със Сити. Тя не е с нищо по-красива от тази на съотборника му Бербатов срещу Ливърпул, но местните момчета винаги биват толерирани. Нормално.

Иначе излиза, че най-красивите попадения радват феновете на Арсенал. Петицата допълват още двама "артилеристи". Става въпрос за головете на Джак Уилшър срещу Норич от 2013 година и за този на легендата Тиери Анри с Тотнъм от 2002 г.

Гласуването премина на няколко етапа. Първо историята на Висшата лига беше разделена на 5 периода, като във всеки бяха излъчени челни петици от красиви голове. Нова анкета избра най-добрите сред най-добрите.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови