Гладиатори! Рома постигна немислимото и изхвърли Барса от Шампионската лига (видео)

OFFNews 10 април 2018 в 23:36 5721 0

Рома сътвори сензацията, след като направи немислимото и победи Барселона с 3:0 и се класира за полуфиналите на Шампионската лига.

"Вълците" загубиха първата среща на "Камп Ноу" с 1:4 и никой не вярваше в шансовете на футболистите на Еузебио Ди Франческо. Ето, че чудото се случи.

Точни за домакините бяха Един Джеко, Даниеле Де Роси, който се разписа от дузпа, и Костас Манолас. Така с общ резултат 4:4, но с гол на чужд терен, римляните изхвърлиха Меси и компания от най-престижния клубен турнир в Европа. Това е трета поредна година, в която Барса отпада на четвъртфиналите в Шампионската лига.

В другия двубой тази вечер Ливърпул отново нокаутира Манчестър Сити. Този път с 2:1 насред "Етихад" и заслужено се класира на полуфинал след категоричното и размазващо 5:1 от двата мача.

По този начин червените показаха защо са легендарен клуб в Европа и биха шута на милиардерите от Манчестър. Точен за домакините бе Габриел Жезус (2), попаденията за гостите бяха дело на Мохамед Салах (55) и Фирмино (77).

Срещата ще се запомни със здравата битка, множеството груби нарушения, скандални съдииски отсъждания и в крайна сметка велика победа за Ливърпул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови