Героят в Джирото не помогна на Еквадор

OFFNews 17 юни 2019 в 09:20 1000 0

Отборът на Уругвай започна по убедителен начин участието си на Копа Америка 2019, след като разби Еквадор с 4:0 в мач от група С на надпреварата. 

Преди срещата еквадорците обявиха, че се вдъхновяват от изненадващата победа на сънародника си Ричард Карапас в Обиколката на Италия по колоездене и ще се опитат да повторят подвига му, но качествата на уругвайците се оказаха непреодолимо препятствие.

На „Естадио Минейрао“ в Бело Оризонте възпитаниците на Оскар Табарес поведоха още в шестата минута чрез Николас Лодейро, а в 24-та тимът на Еквадор остана с човек по-малко след директен червен картон на Хосе Кинтерос.

Урусите решиха всичко още до почивката с попадения на нападателите Единсон Кавани и Луис Суарес, а автогол на Артуро Мина в 78-та минута оформи крайното 4:0 в полза на Уругвай.

В мач от група В Парагвай не успя да победи шампиона на Азия Катар, след като изпусна два гола преднина.

Оскар Кардосо се разписа от дузпа още в четвъртата минута, а Дерлис Гонсалес покачи на 2:0 в 56-та, но играчите на Катар не се предадоха и стигнаха до точката, благодарение на голове на Алмоез Али и Буалем Куки.

Двата тима си делят второто място в групата зад Колумбия с три точки и пред тима на Аржентина, който няма точки в актива си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови