Героят Меси: 3:0 е чудесен резултат, но на "Анфийлд" се играе трудно

OFFNews 02 май 2019 в 09:45 1812 0

Лионел Меси за пореден път беше големият герой за Барселона. Аржентинецът вкара две от попаденията за победата над Ливърпул с 3:0 в първия полуфинал в Шампионската лига и вече има 600 попадения с екипа на каталунците. Веднага след двубоя той призна, че е много щастлив от резултата, но отдаде дължимото и на съперника, а освен това се обърна със специален призив към публиката на Барса.

"Накрая пропуснахме много добра възможност, но и 3:0 е чудесен резултат. Нищо не е решено, на "Анфийлд" се играе трудно. Ливърпул ще направи всичко възможно да ни притисне. Така беше и днес. Те наложиха много високо темпо и на моменти диктуваха събитията на терена", откровен беше Меси.

"Ливърпул е много силен физически. Не сме свикнали срещу нас да се играе по този начин. Костваше ни много усилия, но всичко приключи добре. Най-важното беше, че не допуснахме гол. През първото полувреме бяхме по-добри, но през трябваше да се защитаваме. Имаха положения и търсеха гол на всяка цена, но успяхме да се справим", продължи аржентинецът.

"При гола от фаул исках да пратя топката точно там, където отиде. Получи се наистина красиво", обясни Лео.

"Искам да помоля публиката да не освирква никого. Нека заедно да вървим към постигането на целите, които сме си поставили. Да, жестът ми беше заради освиркванията по адрес на Филипе Коутиньо. Грозно е да се реагира така. Трябва да сме сплотени. Намираме се в отличен период и трябва взаимно да си помагаме", призова звездата на Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови