Георги Попов е новият собственик на Левски

OFFNews 06 март 2019 в 12:52 6422 0

Новият мажоритарен акционер на Левски е Георги Попов. Така Спас Русев, който бе досегашен собственик на "сините", напусна управлението.

Това стана ясно по време на Общото събрание на клуба, което се състоя днес в НДК. Попов е дясната ръка на Васил Божков и ще има пълното доверие на бизнесмена да ръководи 26-кратните шампиони.

Освен него, в Надзорния съвет попадат още Александър Пумпалов и Михаил Тодоров. Общото събрание беше открито от Ангел Станков, а първа точка в него беше приемането на доклада на Управителния съвет за състоянието на Дружеството за 2018 година. Той беше приет с мнозинство.

Втората точка на събранието беше докладът на одитора за дейността на дружеството през 2018 година, който също беше приет с мнозинство. След това беше одобрен и годишният финансов отчет.

По данни от Търговския регистър капиталът на Левски в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани акции са 250 000.

"Георги Попов притежава 86.6% от акциите на Левски. Точно 10% държи Тръст "Синя България", а оставащите около 3% са притежание на други акционери, които присъстваха на събранието днес", заяви новият член на Надзорния съвет на "сините" Михаил Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови