Георги Димитров: Жиру се катери като ръгбист, Барса може да бие 4:0

"Грандовете" ни са като двете козлета на моста, казва легендарният защитник пред OFFNews

Ивайло Йолчев 08 март 2017 в 11:09 3421 0

Георги Димитров - Джеки е тънък познавач на френския футбол. Бившият защитник е на голяма почит в Сент Етиен и често гостува на отбора с най-много титли в страната на петлите (по 10 заедно с Марсилия). Ето какво каза легендата на ЦСКА по повод предстоящото гостуване на ПСЖ в Барселона и поредния резил на Арсен Венгер.

Джеки атакува вратата на Ница с екипа на Сент Етиен

- Г-н Димитров, може ли да сътвори Барселона чудото срещу ПСЖ?

- Може, разбира се. Няма да се учудя, ако Барселона бие 4:0. Даже мога да сложа пет лева на точен резултат. Майтап. Но за резултата съм сериозен.

- ПСЖ обаче изглеждаше доста солидно в първата среща, наистина впечатлиха?

- Така е, но във футбола често единият мач няма общо с реванша. Затова големите отбори са големи, защото се показват във важните моменти. Колкото и да е трудно, не отписвам Барса.

- Да не би като кадър на Сент Етиен да сте срещу ПСЖ?

- О, не, нямам нищо срещу тях. Просто колкото и да вървят нагоре, разликата като клубове между ПСЖ и Барселона все още е голяма. А и мачът снощи показа, че не са невъзможни подобни резултати. Кой е вярвал, че Байерн ще бие отново с 5:1 като гост Арсенал!  

- Само червеният картон за Арсенал ли предреши мача? Или хората на Венгер са параолимпийци, както ги нарекохте?

- В първия мач нямаше червен картон, пък резултатът същият! Параолимпиец нарекох само Жиру. Вижте го как тича! Като ръгбист на поляната. Катери се върху гърбовете на хората, бута се. Какъв футбол има при него? Въобще, Байерн и Арсенал са различни клубове. Същото като при Реал и Наполи. Видяхте големите, нали! Когато им трябва, влизат във форма и решават мачовете. Това са големите. Не като родните "грандове"! Застанали като двете козлета на моста и се блъскат за второто място! Чел ли сте приказката?

- Разбира се. Визирате мача между Левски и ЦСКА-София. Гледахте ли го, между другото, как ще коментирате?

- Не! Как ще гледам толкова велики мачове!

- Да се върнем на Арсенал, как виждате бъдещето на Арсен Венгер, трябва ли да си ходи?

- А, остава и него да мислим! Той си решава. Предполагам, че над 20 години в Арсенал му идват вече много като напрежение. От две години го канят за президент на ПСЖ, нищо чудно вече да приеме. 

- Последно, прогноза за Борусия Дортмунд - Бенфика?

- 1:0 е коварен резултат, но Борусия ще го преодолее. Много силен и резултатен отбор. И да пусне гол, може да победи 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки