'Георги Аспарухов' вече не е собственост на Левски

OFFNews 17 май 2019 в 11:55 6273 0

Снимка levski.bg

Силният човек в Левски Васил Божков е прехвърлил собствеността на Сектор „А” на „Георги Аспарухов”, както и дълговете по построяването му (почти 15 милиона лева) на ново дружество, пише „Тема спорт”. От вестника твърдят, че въпросното дружество носи името „Ние сме Левски” и ще поеме ангажимента да изплати задълженията към две строителни компании.

По този начин тези 15 милиона лева вече няма да са в тежест на столичани и клубът ще може да разполага с повече средства за нормално функциониране.

Очаква се новината за прехвърлянето на дълговете да бъде обявена в следващите дни. Запознати с делата на Левски твърдят, че целта е отборът да стане чист пред банките и НАП. В момента Левски има да погасява около 10 милиона лева, най-вече към данъчните, продължава вестникът.

От „Герена” плащат близо милион годишно към НАП, след като сключиха споразумение с финансовата институция. В сряда изпълнителният директор на Левски Павел Колев каза, че 26-кратните шампиони вече се намират в много по-добра финансова ситуация, отколкото през януари.

Ръководството на Левски се стреми към пълно изчистване на задълженията си и по този начин да си отвори пътя към построяването на напълно нов стадион. За целта на "Герена" трябва да са изрядни и без никакви дългове. В началото на тази година "сините" бяха изправени пред това изобщо да прекратят съществуването си като клуб заради огромните задължения. Част от сметките на клуба бяха запорирани, а от новата власт разкриха, че Левски дори е бил спрял да плаща данъците си.

В същото време се смята, че дълговете са нараснали заради лоша трансферна политика. Пример за нея е привличане на швейцарският плеймейкър Давиде Мариани като свободен агент, но срещу условието мениджърът му да получи комисионна в размер на 650 хиляди евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови