Гари Невил вдига два небостъргача в Манчестър, половината град против

OFFNews 28 януари 2017 в 11:47 4041 0

Гари Невил, легендата на Манчестър Юнайтед, раздели града с план за построяване на 2 небостъргача в идеалния център. Става въпрос за 31-етажни сгради, в които тузарските апартаменти ще вървят срещу близо 1,75 милиона паунда. Проблемът е, че те ще засенчват близките постройки, сред които и историческата такава на общината.

Любим на местните бохеми пъб плюс синагога също ще изчезнат по плановете на Невил, а това поражда сериозно недоволство сред обществото. Бившият бранител обеща, че за начало ще смени черния цвят с бронзов, тъй като мнозина скочиха и срещу това.

Проектът, озаглавен "St Michael’s, ще изникне вместо стар полицейски участък, кръчмата "Sir Ralph Abercromby" и синагогата "Jackson’s Row". Вместо тях ще изникнат 5-звезден хотел със 159 апартамента, два скай бара, нова синагога, ресторанти, заведения. 

Идеята на Невил е една от най-горещите теми в града от години насам, но всичко трябва да бъде решено тази пролет. Срещу проекта са не само защитници на историческите ценности, но и мнозина общински съветници.

Невил обаче защити бъдещата инвестиция по отличен начин: "Парцелът е от 1,5 акра, в идеалния център,  а сега съседните улици са пусти, безполезни. Има един пъб с 10 работни места. Ние сме готови да отворим 1000 работни места, от които 800 ще са постоянни", каза Гари Невил

"Архитектът ни Кен Шатълуърф пречупва границите на дизайна, така че  да трансформира целия център на Манчестър, да помогне на архитектурното развитие на града ни", завърши Гари, който води от 9 години битка за проекта. Общината ще бъде акционер в небостъргачите и ще има пълен контрол върху строителството, гарантира Невил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!